Лікар назвала найкращий напій для профілактики раку нирок

Терапевт та телеведуча Олена Малишева розповіла про напій, який може стати найкращою профілактикою онкологічних захворювань нирок. Вона пояснила, що саме кава може стати справжнім захистом від розвитку пухлин.

При цьому лікар-невролог Дмитро Шубін нагадав про дослідження, яке нещодавно проводили американські фахівці. За результатами цих досліджень виявилося, що люди, які щодня вживають близько 3 чашок кави, на 16% рідше стикаються з раком нирок, ніж ті, хто не вживає цей напій. При цьому Малишева зазначила, що за різними показниками каву можна вважати найкориснішим напоєм, оскільки він допомагає зменшити артеріальний тиск і, навіть, продовжує життя.

Втім, фахівці також підкреслили, що пацієнтам з діагностованою онкологією перед вживанням цього напою краще консультуватися з лікарями. Нагадаємо, раніше Малишева назвала неочевидну ознаку інфаркту. За її словами, симптомом, який може вказувати на серцевий напад, що наближається, може бути біль у животі. “І стенокардія та інфаркт міокарда можуть проявлятися болями у верхній частині живота”, – заявляла Малишева.

Поділись


Новини партнерів