Експерти назвали п’ять продуктів, які знижують ризик діабету

Коли справа доходить до боротьби з діабетом, здорове харчування — найважливіший інструмент. Щоб контролювати рівень цукру в крові, потрібно вибирати правильні продукти. Американська діабетична Асоціація (ADA) поділилася списком «суперфудів», які зміцнюють здоров’я при наявності діабету 2 типу або підвищеному ризику його розвитку.

Бобові

Боби повні клітковини, вітамінів і мінералів, таких як магній і калій. Вони також багаті білком і містять мало насичених жирів, що робить їх чудовою альтернативою багатьом видам м’яса і здоровим вибором для тих, хто має діабет. Якщо ви купуєте консервовані бобові, переконайтеся, що в складі немає солі.

Темна листова зелень

Темна листова зелень – один з кращих продуктів для поліпшення здоров’я. Незалежно від того, чи віддаєте перевагу ви капусті, шпинату або рукколі, в кожному з цих продуктів міститься безліч вітамінів і мінералів, таких як вітаміни А, С, Е і К, залізо, кальцій і калій.

Цитрусові

Цитрусові багаті вітаміном С, не кажучи вже про клітковину, фолієву кислоту і калій. Деякі дослідження показали, що вітамін С може знижувати рівень цукру в крові натщесерце, а також рівень тригліцеридів, холестерину і запалення. Він може навіть поліпшити резистентність.

Помідори

Американська діабетична асоціація рекомендує помідори як частину дієти для боротьби з діабетом, тому що вони багаті вітаміном С, вітаміном Е і калієм. У них також низький глікемічний індекс( ГІ), що дозволяє їм повільно викидати цукор в кров, запобігаючи його різке підвищення.

Жирна риба

ADA також рекомендує їсти рибу, багату омега – 3 жирними кислотами, такими як лосось, тунець, скумбрія, оселедець або форель. Насправді, якщо у вас вже є діабет, рибу варто їсти принаймні двічі на тиждень. Це не тільки допоможе боротися з діабетом 2 типу, але і знизить ризик серцевих захворювань і запалень.

Джерело

Поділись


Новини партнерів