Комісія ЄС попереджає: червоне м’ясо збільшує ризик розвитку раку

Нещодавно оновлена політика ЄС щодо просування продуктів харчування пов’язує споживання червоного м’яса з підвищеним ризиком розвитку раку, передає УНН

Деталі

Йдеться про так звану стратегію “від ферми до вилки”. У категорію червоного м’яса включені яловичина, козлятина, баранина і свинина.

Так, Комісія ЄС рекомендує європейцям перейти на продукти харчування рослинного походження, виділивши на просування більш екологічної продовольчої системи близько 170 млн євро.

“Загальна думка полягає в тому, що для запобігання росту захворюваності на рак необхідно скоротити або виключити з щоденного раціону червоне і перероблене м’ясо. Замість них слід вільно споживати стійкі рослинні продукти”, — йдеться в повідомленні.

Оновлена політика ЄС спрямована також на стримування кліматичних змін.

Додамо

МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров’я тим часом повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Джерело

Поділись


Новини партнерів