Медики створили iмплантат з… приправою карi. Вiн допомагає, як дослiдили вченi з унiверситету Луїсвiлля (США), у боротьбi з пухлинами молочної залози.
Ефект пояснюють наявнiстю в популярнiй приправi, яку зазвичай використовують для приготування страв з м’яса птицi, випiчки i салатiв, бiофлавоноїду куркумiну. Вiн мiститься у куркумi (так званому iндiйському шафранi) i надає приправi яскравого жовтого кольору. I саме куркумiн, як з’ясовано, є потужним антиоксидантом i протизапальним засобом. Пiд час контакту зi злоякiсним новоутворенням куркумiн згубно дiє на нього.
До речi, страви з куркумою, як було дослiджено ранiше, добре допомагають i при хворобах шлунково-кишкового тракту, є дiєвими в профiлактицi онкоперетворень в органах травлення. Щоправда, у такому разi слiд уникати дуже гострих приправ,
вiддавати перевагу нейтральним сортам.