Дієтолог розповіла, кому не можна їсти вівсяну кашу

Дієтолог розповіла, кому не можна їсти вівсяну кашу

Сила звички

Говорять, що вівсяну кашу дуже люблять англійці. Так це чи ні, сперечатися не будемо. Але цілком очевидно, що й у Росії ця каша має тисячі шанувальників. Для багатьох сімей кожен новий день за традицією починається з тарілочки смачної, солодкої вівсянки. Адже вона заряджає енергією, дає сили для нових звершень та трудових подвигів.

Тим часом, як стверджує дієтолог Роксана Есан, така традиція корисна далеко не для всіх. Є люди, яким є вівсянка протипоказана через серйозні проблеми зі здоров’ям.

Небезпечний фактор

За словами медика, вкрай небажано розпочинати свій день з вівсянки людям, які мають проблеми із шлунково-кишковим трактом. Особливо якщо поставлений діагноз «синдром роздратованого кишечника».

– Власне, їм взагалі не варто включати до свого раціону вівсяну кашу, – пояснила Роксана Есані. – Через підвищену чутливість стінок шлунка клітковина, якої багато у вівсянці, здатна спровокувати здуття живота та підвищену газоутворення.

Так що, якщо не хочете, щоб про ваші проблеми зі здоров’ям випадково дізналися зовсім незнайомі, але люди, які опинилися неподалік, найкраще поснідати іншою кашею. Наприклад, гречаною або пластівцями з цієї крупи, пшеничного або рисового.

«Зайві» добавки

Однак навіть здоровим людям дієтолог не рекомендує надмірно підсолоджувати вівсянку. Не сипте в неї багато цукру, не кладіть солодкі фрукти без міри, все це може перетворити «правильний» сніданок на небезпечний для здоров’я. Адже зайва калорійність спричинить зайві кілограми, а також зростання рівня цукру в крові. Така ситуація особливо небезпечна для хворих на діабет.

Джерело

Поділись


Новини партнерів