Дієтологи назвали 6 головних продуктів проти старіння

Група американських дієтологів представила рейтинг корисних продуктів харчування, які допомагають уповільнити процеси старіння. Насамперед дієтологи вказали на те, що навіть найкорисніші продукти не допоможуть зберегти молодість, якщо поєднувати їх із шкідливою їжею.

Зокрема, фахівці радять відмовитися від найсолодших продуктів, на кшталт тістечок, печива, тортів. Також важливо виключити з раціону весь фастфуд та газовані напої. Найкориснішим продуктом проти старіння медики назвали морську рибу. Особливо вони рекомендують включати її в раціон людям похилого віку. Жирна морська риба корисна кислотами омега-3, які допомагають організму захиститися від багатьох захворювань.

«Прикладами корисних овочів та фруктів можуть бути ягоди, цитрусові, зелень, морква та солодкий перець», – розповіли американські дієтологи. Нагадаємо, раніше дієтологи порадили любителям м’яса замінити цей продукт рослинними джерелами білка. Як наголошували медики, повністю відмовлятися від червоного м’яса необов’язково, але вживати його рекомендується не частіше ніж один раз на тиждень. Замість м’яса можна включити до раціону квасолю, горох та інші рослинні продукти, багаті білком.

Поділись


Новини партнерів