Експерти назвали 5 продуктів, які збільшують ризик діабету 2 типу

Не тільки цукор може викликати стрибок глюкози в крові. Є ряд продуктів, які виробляють глюкозу після того, як ви їх з’їли. Ці звичні продукти можуть здаватися здоровими, але вони призводять до різкого підвищення цукру.

Дієти, що пропагують низьковуглеводне харчування і низький вміст цукру в крові, вказують на те, що високий рівень цукру в крові не тільки збільшує ризик діабету, але і сприяє появі зайвого жиру в черевній порожнині, передає Express.

Накопичення великої кількості жиру навколо середньої частини тіла сприяє утворенню вісцерального жиру-стійкого типу жиру, який прилипає до ваших органів і може викликати довгострокові проблеми зі здоров’ям. Тим, хто вважається «схильним до ризику» захворювання, вкрай важливо змінити спосіб життя, щоб контролювати рівень цукру в крові.

За даними Diabetes UK, необхідно уникати наступні 5 продуктів.

Солодкі йогурти

Фруктові йогурти часто можуть бути наповнені цукром, тому уважно перевіряйте етикетку. Простий грецький йогурт-найкращий вибір, оскільки в ньому менше цукру, але часто більше білка.

Сухофрукти

Коли фрукти сушать, вміст цукру в них стає більш концентрованим. Наприклад, родзинки можуть містити в чотири рази більше вуглеводів, ніж виноград.

Набагато краща альтернатива-свіжі фрукти з низьким вмістом цукру, такі як свіжі ягоди або невелике яблуко.

Чіпси

Картопля і так багатий вуглеводами, але жарка у фритюрі на рослинній олії робить його ще більш шкідливим для здоров’я. Замініть смажені у фритюрі чіпси на порцію запеченої картоплі.

Білий хліб

Вживання всього, що містить рафіновану білу муку, може підвищити рівень цукру в крові. Плавлений білий хліб також містить мало клітковини: краще вибрати хліб з непросіяного борошна з високим вмістом клітковини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів