Фінський експерт розповіла про найкорисніший хліб

Фахівець Інституту охорони здоров’я у Фінляндії Ніїна Каартінен розповіла, який хліб має максимальну користь для здоров’я. Експерт зазначила, що рекомендує щодня вживати невелику кількість житнього хліба, що є джерелом харчових волокон та покращує роботу всього організму.

Фахівець розповіла, що лише одна порція житнього хліба забезпечить жіночий організм 20% клітковини від денної норми, організм чоловіків – тридцятьма відсотками. Крім того, житній хліб є джерелом тіаміну, фолієвої кислоти та вітамінів групи B. Вчені вже довели, що щоденне вживання хоча б одного шматочка цього хліба зменшує загрозу раку кишечника.

Колега фінського спеціаліста професор Мар’юка Колехмайне при цьому додав, що всі сорти житнього хліба допомагають знизити вироблення серотоніну в кишечнику завдяки клітковині. Якщо вживати житній хліб щодня, можна рекордно зменшити ризик виникнення цукрового діабету другого типу.

Поділись


Новини партнерів