Як покращити пам’ять тим, кому за 50

Погана пам’ять – це не проблема, якщо дотримуватися кількох порад

Люди за 50 дуже часто скаржаться на те, що з кожним роком пам’ять стає лише гіршою. Це може статися з низки причин. Наприклад, малоактивний спосіб життя, уповільнення роботи півкуль мозку, ослаблена взаємодія між нейронами та багато іншого. Але це не вирок. За бажання можна не тільки повернути пам’ять, але й покращити її. Потрібно тільки дотримуватися рекомендацій.

Фізична активність

Люди з високою фізичною активністю найменше скаржаться на проблеми із запам’ятовуванням. А все тому, що для нормальної роботи мозку потрібен хороший кровообіг. При заняттях спортом циркуляція крові стає кращою, мозок починає отримувати більше корисних речовин і працює краще. Тому постарайтеся включити у свій режим дня невелику зарядку або просто намагайтеся якнайбільше гуляти на свіжому повітрі. Дихальна гімнастика також чудово допомагає відновити хорошу пам’ять.

Правильне харчування

Дуже часто причиною поганої пам’яті може стати нестача якихось елементів, які ви не отримуєте з їжею. Тому варто переглянути свій раціон та налагодити його. Фахівці рекомендують їсти більше риби, оскільки в ній міститься багато омега-3 жирних кислот, які сприяють покращенню роботи мозку. Чорничний сік також може допомогти, адже у його складі багато антиокислювачів, які сповільнюють процес дегенерації.

Частіше відпочивайте

Можливо, причиною погіршення пам’яті є саме перевтома. Саме тому необхідно приділити більше уваги на те, скільки ви відпочиваєте та скільки працюєте. Правильний режим сну та відпочинку не тільки допоможе повернути хорошу пам’ять, але й благотворно позначиться на роботі всього організму. Можливо, саме час відкласти всі справи убік і трохи відпочити.

Тренуйте пам’ять

Причиною втрати пам’яті може стати низька активність півкуль мозку. Тільки трапляється вона з вашої вини. Мозок дуже любить, коли йому доводиться вирішувати різноманітні завдання. І так само любить, коли цього робити не потрібно. В обох випадках він звикає, і якщо його ніяк не задіяти, то і пам’ять ставатиме лише гірше. Почніть вивчати мови, улюблені вірші або просто вирішуйте завдання на логіку, розгадуйте судоку. Загалом, підкидайте своєму мозку, скажімо, їжу для роздумів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів