Знайдено рослину, яка може значно знизити рівень цукру в крові після їжі

Ключове правило при діабеті другого типу – правильне харчування. У той час як деякі продукти лікарі рекомендують виключати з раціону, Інші потрібно додати через їх здатності знижувати рівень глюкози в крові. Одним з них є женьшень.

Вчені встановили, що женьшень знижує цукор в крові вже через 30 хвилин після їжі. До такого висновку фахівці прийшли в ході восьмитижневого дослідження, результати якого були опубліковані в журналі Journal of Medicinal Food. Експеримент завершили 24 людини з діабетом другого типу.

Всі учасники були розділені на дві групи. Одна з них щодня вживала 3 г екстракту женьшеню, а інша-плацебо. У підсумку вчені виявили, що при вживанні натщесерце женьшень значно знижував рівень глюкози в крові після їжі. “Ці дослідження показують, що екстракт американського женьшеню ефективний і безпечний в якості додаткового засобу при лікуванні діабету другого типу”, – заявили вчені.

Крім цього, було встановлено, що екстракт рослини знизив рівень глікованого гемоглобіну і систолічний артеріальний тиск. Проте фахівці підкреслили, що для підтвердження отриманих результатів необхідно провести більш масштабні дослідження.

Джерело

Поділись


Новини партнерів