Експерти кажуть, що житній хліб знижує ризик розвитку раку
Житній хліб є найкориснішим, у ньому містяться особливо значущі харчові волокна. Про це заявила дослідниця Інституту охорони здоров’я та соціального розвитку Фінляндії Ніїна Каартінен (Niina Kaartinen), пише Helsingin Sanomat.
За її словами, якщо є цей продукт вживати один раз на день, жінки в середньому одержують 20% клітковини, а чоловіки – 30%. У житньому хлібі є вітаміни групи В, тіамін та фолієва кислота.
Також у хлібі є такі мінеральні речовини як залізо, магній, цинк, мідь та йод. Професор Університету Східної Фінляндії Марьюкка Колехмайнен (Marjukka Kolehmainen) погоджується з тим, що ключові корисні властивості житнього хліба пов’язані з клітковиною. Крім іншого, продукт знижує вироблення серотоніну в кишечнику. Включення до раціону житнього хліба позитивно вплине на жировий та вуглеводний обмін, а також загальмує розвиток діабету другого типу.
Житній хліб корисний і здоров’я кишечника, оскільки знижує ризик розвитку раку.