Червоне м’ясо провокує тромбоз – вчені

Вживання червоного м’яса може провокувати розвиток тромбозу. Такого висновку дійшли американські вчені, передає УНН з посиланням на науковий журнал Nature Microbiology.

Деталі

Під час дослідження вчені зібрали дані трьох тисяч пацієнтів, які дотримувалися різних дієт. Частина досліджуваних регулярно їла червоне м’ясо, друга група використовувала цей продукт рідше, третя утримувалася зовсім. За підсумками експерименту були вивчені аналізи крові та мікрофлори піддослідних.

Вчені з’ясували, що при вживанні червоного м’яса в організмі людини утворюються побічна речовина — триметиламіноксид (ТМАО). ТМАО, як відомо, підвищує ризик інсульту та хвороб серця, нагадали вчені. А також збільшує ризик утворення тромбів та бляшок холестерину.

“Це відкриття допоможе нам розробити нові методи зниження ризику розвитку атеросклерозу і серцево-судинних захворювань, пов’язані з харчуванням”, — розповіли вчені.

Поділись


Новини партнерів