Лікар назвала 3 продукти, яких слід уникати, щоб знизити ризик раку

Надмірна вага може підвищити ризик розвитку захворювання, а вживання певних продуктів може знизити його ймовірність. Які три продукти вам слід виключити зі свого раціону сьогодні.

Нове дослідження Bowel Research UK показало, що контроль ваги знижує ризик розвитку раку кишечника, а також допомагає уникнути інших серйозних захворювань, передає Express.

Згідно з дослідженням кишечника, ожиріння може збільшити ризик розвитку раку кишечника на цілих 30 відсотків. І тип продуктів, які ви їсте, також може збільшити ризик раку кишечника.

Доктор Леслі Бут, директор з досліджень та залучення пацієнтів та громадськості в Bowel Research UK, сказала:

Наше дослідження показало, що 29 відсотків населення не читають етикетки на продуктах харчування, що, якби вони їх читали, багато в чому допомогло б уникати харчових груп. з високим вмістом цукру, наприклад солодкі газовані напої, або насичених жирів, таких як пироги, торти, випічка і печиво. Продукти з високим вмістом нітратів, такі як оброблене або в’ялене м’ясо, такі як бекон, шинка і салямі, також відомі як підвищений ризик раку кишечника, тому їх слід їсти в менших кількостях і не частіше одного разу на тиждень».

Які продукти пов’язані з підвищеним ризиком раку кишечника?

Червоне м’ясо

Червоне м’ясо включає баранину, яловичину, козлятину і свинину. Рекомендується з’їдати менше 500 г червоного м’яса щотижня, що становить від трьох до чотирьох порцій в залежності від розміру порції.

Оброблене м’ясо

В’ялене або оброблене м’ясо, включаючи бекон, шинку, сосиски і салямі, містить консерванти, які можуть бути шкідливі для вашого здоров’я. Вам слід уникати занадто частого вживання переробленого м’яса і замість цього їсти його в якості випадкового частування.

Алкоголь

Вживання занадто великої кількості алкоголю також пов’язане з більш високим ризиком раку кишечника і може сприяти появі надмірної ваги або ожиріння. Надмірне вживання алкоголю також пов’язане з іншими формами раку, включаючи рак печінки, грудей і стравоходу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів