Фахівці назвали найкращий напій для зниження тиску

Канадські фахівці змогли з’ясувати, який напій швидко знижує тиск і приводить його до норми. Вчені розповіли, що один із напоїв не лише покращує показники кров’яного тиску, а й захищає організм від розвитку багатьох недуг.

Йдеться про журавлиновий сік. За словами вчених, цей напій є чемпіоном із вмісту антиоксидантів та речовин, які блокують запальні процеси в організмі. У своїх висновках вчені з Канади послалися на результати понад 40 досліджень, проведених у різних країнах. Вивчивши результати наукових праць, фахівці дійшли висновку, що саме сік із журавлини допомагає швидко привести до норми систолічний та діастолічний тиск.

Крім цього, вчені визначили, що щоденне вживання хоча б однієї склянки журавлинового соку сприяє нормалізувати рівень холестерину. Фахівці навіть провели власний експеримент, у якому брали участь чоловіки середнього віку. Протягом 20 днів вони вживали сік із журавлини. Після закінчення дослідження вчені встановили, що у всіх добровольців підвищився рівень хорошого холестерину, а рівень поганого почав знижуватися.

Джерело

Поділись


Новини партнерів