Названий продукт, що прискорює старіння

В останні роки багато хто намагається відмовитися від цукру, щоб продовжити життя та покращити здоров’я. Британський вчений Девід Ганн пояснив, як цукор впливає на процеси старіння і чому повна відмова від вуглеводів може зашкодити

Ганн провів дослідження, яке показало, що рівень вживання цукру позначається на зовнішності. У ході експерименту 600 добровольців поділили на чотири групи – за рівнем вживання ними цукру. Як виявилося, наймолодшими виглядали ті, хто їв дуже мало цукру, а любителі солодкого виглядали старшими за своїх ровесників.

Як зазначив Ганн, про дослідження якого розповідає Sina , цукор ушкоджує судини, але це не головний винуватець старіння. Насправді цей процес найбільше впливає виробництво вільних радикалів і окислювальні процеси, пов’язані, зокрема, з цукром, і навіть з трансжирами і алкоголем.

Фахівець наголосив, що процеси старіння йдуть у будь-якому випадку. Щоб уповільнити його, варто максимально скоротити вживання спиртного, трансжирів та продуктів із доданим цукром. При цьому не варто повністю відмовлятися від вуглеводів, як і від натуральних цукрів, які, наприклад, містяться у фруктах, недоцільно, зазначає видання. Це може призвести до небажаних наслідків здоров’я. Рекомендації щодо відповідної дієти може дати тільки лікар.

Джерело

Поділись


Новини партнерів