Народне лікування грибка нігтів

Врятувати від грибка на ногах допоможе оцет.

Компреси

Пов’язки на ніготь, які, як правило, робляться на ніч вважаються найдієвішим і швидким способом позбавлення від інфекції. Для цього потрібно приготувати спеціальний розчин. Розведіть 9% -ий оцет з теплою кип’яченою водою в пропорції 1: 8, занурте стерильну марлеву пов’язку і накладіть на уражене місце на годину, надягніть носок. Після того, як пов’язка висохне знову зволожте її.

Часто в рецептах суміщають гліцерин і оцет від грибка нігтів. З’єднайте 2 стіл. ложки горілки, оцту з ложкою гліцерину, склад ретельно перемішайте і нанесіть на ногу. Суміш можна зберігати в холодильнику.

Лікування грибка нігтів йодом і оцтом також часто практикується. Смійте в скляну ємність по чайній ложці йоду, оцтової есенції, Нітрофунгін і часникового соку. Змащуйте пошкоджений розпарений ніготь на ніч.

Ванночка

Підготуйте тазик з теплою водою, і налийте в нього оцет, в цьому випадку яблучний оцет від грибка нігтів на ногах буде хорошим варіантом. На 1 літр води 100-150 мл оцту. Опустіть ноги в воду і посидьте 30-40 хвилин, якщо печіння відчувається дуже сильно, то можна трохи додати води, якщо навпаки нічого не відчувається краще трохи підвищити концентрацію і додати ще 50 мл оцту.

Мазь

Лікування грибка на ногах оцтом може здійснюватися за допомогою саморобних мазей. Приготуйте наступний склад: ч.л. оцту, 30 г евкаліптової олії, 100 г каланхое і 10 г меду. Перемішайте, складіть у баночку і дайте настоятися три доби в темному місці. Далі наносіть на розпарену шкіру і нігтьову пластину 2 рази на день. Проведення таких заходів може дати позитивні результати вже через 2 тижні, і значно покращитися здоров’я і зовнішній вигляд нігтів.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів