Названі звички, які збільшують ризик раку

Дратівливість, неправильний режим сну та харчування підвищують ризик розвитку онкологічних захворювань

Хвороба, яка не шкодує нікого

Сучасні вчені б’ють на сполох: у світі останніми роками значно зросли показники захворюваності та поширеності різних форм раку. Це друга за частотою причина смертності у розвинених країнах. Щорічно виявляється понад 10 мільйонів нових випадків патології, отже, щодня хворіють понад 27 тисяч людей.

Проте є й хороша новина: що раніше буде встановлено правильний діагноз, то більше шансів на повне одужання людини.

Профілактика, яку має знати кожен

За словами онколога Григорія Ніколаєва , точних причин виникнення ракових опухолей в організмі людини поки що не встановлено. Проте достовірно відомо, які фактори наближають хворобу.

– Одна з причин розвитку онкологічних хвороб – недотримання людьми здорового способу життя та режиму дня. Пізні застілля, зловживання спиртним, відмова від повноцінного сну для роботи – все це призводить до стресу, який може спровокувати виникнення опухоли, – попередив лікар.

За словами Миколаєва, небезпеку для здоров’я становить і сучасний темп життя. Надто великі швидкості, очікування та плани, які людина намагається «впхнути» в короткий годинний проміжок, також здатні «відкликатися» стресом та розвитком хвороби.

Третій фактор, що негативно впливає на здоров’я – нерозбірливість у харчуванні. Мало того, що люди не відмовляють собі в задоволенні поласувати сладким, гострим або фастфудом, тож з метою економії деякі громадяни воліють готувати один раз, але на багато днів. У такій їжі, яка довго зберігається в холодильнику, здатні накопичуватися шкідливі речовини – нітрити. Вчені вже підтвердили, що вони здатні провокувати розвиток раку не менше ніж раніше згадані хронічний стрес і порушення режиму дня.

Джерело

Поділись


Новини партнерів