Кардіологи назвали п’ять кроків до покращення здоров’я серця

Американська кардіологічна асоціація поділилася оглядом цілей і рішень, які допоможуть зберегти здоровим серце наступного року.

Найважливіше – встановити реальні цілі та почати з невеликих змін, які можна покращити з часом, вважає кардіолог-волонтер асоціації Джон А. Осборн, доктор медичних наук. Якщо відбудеться збій на цьому шляху, не треба здаватися та засмучуватися. Підтримка здорового способу життя потребує часу, тому усвідомте, що початок здорового способу життя не завжди має співпадати з 1 січня.

На жаль, за даними Центрів контролю за захворюваннями, серцеві проблеми є основною причиною смерті у світі та Сполучених Штатах. Недавнє дослідження показало, що 40% дорослих у віці від 50 до 64 років без діагнозу серцевого нападу мають ранні ознаки атеросклерозу, який наражає їх на більший ризик серцевого нападу.

Кардіологи назвали п’ять способів збереження здоров’я серця, які добре було б запланувати та реалізувати всім у 2022 році.

1. Робіть крок за кроком

Не потрібно вирішувати всі завдання одразу. Пошукайте способи наповнити свій раціон здоровішими продуктами або знайдіть десять хвилин на день, щоб розім’ятися між діловими зустрічами.

2. Намагайтеся вживати нежирний білок

Багато хто знає, що риба та морепродукти – чудові джерела білка для серця. Дослідження показують, що скорочення тваринного білка в раціоні може багато чого змінити для здоров’я серця. У будь-якому випадку, відмова від м’ясних продуктів та вживання рослинного білка, морепродуктів та нежирного м’яса може допомогти серцю бути в хорошій формі. Для нього корисні фрукти та овочі, риба, птиця, рослинні білки, цільнозернові продукти.

3. Пітримуйте фізичну форму

Для підтримки здорової ваги збалансуйте харчування та калорійність із фізичною активністю, рекомендує асоціація кардіологів. Дослідження показують, що і силові тренування, і високоінтенсивні інтервальні тренування, і прості прогулянки дають масу переваг.

4. Робіть перерви

Стрес може бути тяжким для серця. Знаходьте час насолодитись речами, які розслаблюють. Спробуйте медитацію, якщо ви шукаєте заспокійливе заняття, яке можна додати до свого порядку дня.

5. Складіть свій план раціону

Слід заздалегідь подумати про їжу та закуски, якщо ви хочете налаштуватися на успіх, стверджує асоціація. Коли ви складаєте список покупок, подумайте про додавання таких корисних для серця продуктів, як протизапальні та цільнозернові.

Пам’ятайте, що не обов’язково починати здорові зміни з якогось дня. Натомість зосередьтеся на простих, досяжних цілях, які можна вирішувати день у день.

Додавання корисних для серця інгредієнтів у їжу та максимально можливий догляд за собою – це прості та ефективні способи зберегти здоров’я.

Поділись


Новини партнерів