Чому варто обмежити цукор в раціоні?

Простий і звичний цукор може стати причиною різних захворювань. Розповідаємо, чим небезпечна надмірна кількість цукру в раціоні та які переваги для здоров’я ви отримаєте, обмеживши його споживання.

1. Хороше самопочуття та фігура

Тут працює доволі проста математика: більше цукру в раціоні – більше спожитих калорій. В результаті, зростає ризик збільшення ваги тіла, що іноді може призвести і до ожиріння, погріршення самопочуття, проблем зі здоров’ям.

2. Профілактика діабету

Протягом останніх десяти років кількість пацієнтів з діагнозом “діабет” збільшилась майже на 50%. Фахівці стверджують, що саме обмеження цукру в раціоні є вагомим кроком для профілактики діабету другого типу.

3. Здорове серце

Надмірна вага та ожиріння, збільшення глюкози (цукру) в крові призводять також до підвищення ризику серцево-судинних захворювань. Смертність від серцево-судинних захворювань в світі становить 31%, в Україні – 67%.

Піклуйтесь про здоров’я свого серця – старайтесь максимально обмежити кількість цукру в раціоні.

4. Профілактика остеопорозу

Внаслідок надмірної ваги виникає загроза порушення опорно-рухового апарату. Тому, щоб знизити ризик подібних наслідків, слід скоротити споживання цукру.

5. Здоровіші зуби

Карієс – найбільш поширене неінфекційне захворювання, а цукор є однією з основних причин виникнення карієсу. Він розвивається, коли бактерії в роті перетворюють цукор на кислоту, яка своєю чергою демінералізує тверді тканини зубів (емаль та дентин). Це стосується навіть соків. Проте необхідно зазначити, що жуючи цілі свіжі фрукти, ви стимулює виділення слини, яка захищає від демінералізації.

Такі рекомендації оприлюднило МОЗ на офіційному сайті.

Джерело

Поділись


Новини партнерів