Щоб не нашкодити здоров’ю, можна їсти не більше 4-5 штук на добу
Клітковина, що міститься в мандарині, допомагає нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту. Крім того, цитрусові – відмінне джерело кальцію, магнію, калію, вітамінів D, K та B. А вітамін С, яким «наповнений» мандарин, зміцнює імунітет.
При цьому дієтологи уточнюють, що часте вживання мандаринів може призвести до проблем з печінкою, оскільки норма фруктози на день становить не більше 40 грамів. На день рекомендується з’їдати не більше чотирьох-п’яти мандарин.
Людям, які страждають на гастрит, також варто бути обережними, тому що мандарини можуть пошкоджувати слизову оболонку кишечника та шлунку.