Банани для дітей: плюси та мінуси

Українські матусі не дарма люблять банани – ці фрукти зручні для дитячого перекушування. Відкрив шкірку, і дитина задоволена!

Можливо, за рівнем вмісту вітамінів банани і поступаються нашим ягодам, і все ж таки в бананах є трохи вітаміну Е, С, бета-каротину, вітаміни групи В. У плодах міститься серотонін, що надає позитивний вплив на організм. Він допомагає підтримувати гарний настрій, тому іноді його називають гормоном радості.

Банани містять багато калію, більше, ніж таке визнане джерело цієї мінеральної речовини, як абрикоси. Він потрібний для хорошої роботи серця, нормалізації водно-сольового обміну, це особливо цінують майбутні мами. Ну а для малюка калій корисний тим, що сприяє розвитку мозку.

Величезний плюс бананів: вони майже ніколи не викликають алергію.

Пюре з бананів рекомендують як прикорм з 7-8 місяців. У нього ніжна консистенція, гарна засвоюваність, солодкуватий смак.

25 мг магнію в середньому міститься у 100 г м’якоті. У поєднанні з кальцієм він сприяє формуванню міцних кісток та зубів.

У змішаних пюре гарні поєднання бананів із кабачками, шпинатом. Підрослим малюкам давайте шматочки бананів як хапальну їжу.

Купувати краще плоди не повністю жовті, а із зеленими хвостиками. Удома хвостики оберніть харчовою плівкою та зберігайте так. А ось тримати банани в холодильнику не можна: вони темніють і псуються.

Розрізати банан неочищений небажано. Очищені та нарізані кружальцями плоди (залишки після свята), добу зберігаються в контейнері.

Банани зручні для дитячого перекушування: ніби навмисне упаковані в щільну шкірку. Але перш ніж дати дитині, плід все одно треба обов’язково ретельно вимити!

Джерело

Поділись


Новини партнерів