За словами гастроентерологів, вживання зелених недостиглих бананів пов’язане з цілим рядом корисних властивостей, а для кишківника вони навіть корисніші за стиглі.
Банани — один з найкорисніших фруктів у раціоні людини: вони забезпечують організм багатьма поживними речовинами, включаючи вітаміни С і групи В, каротиноїди, магній, калій, марганець. Також є дослідницькі дані про те, що завдяки бананам у тілі людини скорочується оксидативний стрес, що зменшує запалення, знижує ризик захворювання на рак.
Також вживання бананів сприяє поліпшенню стану кишкової мікрофлори — цей фрукт діє на неї як пребіотик, який є корисним для розмноження гарних бактерій.
“Зелені нестиглі банани для травної системи набагато корисніші за стиглі. Цінної клітковини там більше, а цукрів, що викликають здуття, менше. Крім того, у них є й лейкоцианідин, який сприяє розвитку слизової оболонки шлунку і зменшує відчуття печії”, — пояснили лікарі.
Також фахівці додали, що “лектини зелених бананів досліджувалися як препарати для лікування ВІЛ, гепатитів та Еболи”.
Крім того, зеленим бананам властива здатність знижувати систолічний тиск, а також рівень глюкози у крові.
Водночас, нагадують медики, цей фрукт здатен провокувати алергічні реакції, мігрені (якщо є чутливість до триптофану), здуття.