Названо 5 продуктів, які завдають шкоди здоров’ю кишківника

Алкоголь, газована вода і магазинна випічка здатні провокувати дисбаланс мікробіоти кишківника. Це призводить до того, що в органі людини шкідливих мікроорганізмів стає більше корисних. Так створюється загроза для імунної системи і довголіття.

Здоровий кишківник сприяє міцному імунітету і довгого життя, в той час як дисбаланс може привести до патологій імунної системи, включаючи запальні захворювання кишечника, говориться в дослідженні, опублікованому в журналі Microorganisms.

За словами дієтолога з Іспанії Елі Гальєго, дуже погано впливає на мікробіоту кишківника алкоголь, передає газета La Vanguardia. Також негативний вплив на здоров’я кишківника надають деякі жири, що містяться в оброблених продуктах. Їх дуже багато в готовій випічці. Тому експерт радить відмовитися від частого вживання магазинних кексів, тортів і печива з тривалим терміном зберігання.

Солодкі газовані напої, вважає Елі Гальєго, дратують кишківника і створюють дисбаланс мікробіоти. Також негативний вплив на важливий орган, за словами дієтолога, надають кава і гостра їжа, якщо вживати їх у великих кількостях.

Джерело

Поділись


Новини партнерів