Дієтолог перерахувала продукти, які категорично заборонено вживати перед сном

Дієтолог Світлана Фус перерахувала продукти харчування, вживання яких може спричинити бродіння у шлунку та газоутворення. Лікар пояснила, що до газоутворення зазвичай призводять не самі продукти, а погане пережовування їжі, обжерливість та запивання їжі великою кількістю напоїв.

Зазвичай неприємні відчуття у шлунку викликають бобові, рис, кукурудза, макарони, хліб, каші та багато інших продуктів, які містять багато крохмалю. До газоутворення зазвичай призводить вживання сирих овочів і фруктів та інших продуктів, що містять багато клітковини. До списку продуктів, які можуть призвести до бродіння та газоутворення, фахівець включила солодку газовану воду, будь-які десерти, що містять багато цукру, молочну продукцію, а також гриби. Якщо говорити про гриби, то дієтолог зауважила, що вони містять полісахарид хітин, який дуже довго засвоюється організмом.

«Окрім того, здуття живота частіше зустрічається у людей з низькою фізичною активністю, які додатково вживають їжу нерегулярно», – заявила Світлана Фус. Слід зазначити, що багато дієтологів рекомендують вживати продукти, що викликають бродіння, лише у першій половині дня. Якщо з’їсти такий продукт на вечерю, вночі можна зіткнутися з неприємними симптомами.

Поділись


Новини партнерів