Як прибрати синці під очима

Розповідаємо, як самостійно позбутися темних кіл під очима та запобігти їх появі

Синці під очима вважаються косметичною проблемою, проте вони виникають через фізичні фактори або зміни в організмі. Розповідаємо, як прибрати синці під очима та запобігти їх появі.

Чому з’являються синці під очима

Темні кола під очима можуть виникати через проблеми зі здоров’ям чи зовнішні фактори.

Захворювання

Якщо ви різко помітили, що у вас з’явилися темні кола під очима, це привід навідатися до лікаря. Темні синці можуть виникати через ряд хвороб:

  • захворювання щитовидної залози;
  • дерматити;
  • алергія;
  • анемія.

Втома

Якщо ви мало спите і відпочиваєте, ваша шкіра теж втомлюється і стає блідою. Через це кровоносні судини, що знаходяться під очима, стають сильнішими і виникають темні кола.

Вікові зміни

З віком наша шкіра стає тоншою і менш пружною. Через це темні кровоносні судини стають помітнішими.

Напруга очей

Пильний погляд на екран телевізора або комп’ютера може спричинити значне навантаження на очі. Ця напруга може призвести до збільшення кровоносних судин навколо очей і шкіра навколо них темніє.

Зневоднення

Зневоднення – найпоширеніша причина появи темних кіл під очима. Коли тіло не отримує достатньої кількості води, шкіра під очима починає виглядати тьмяною.

Помилки у використанні косметичних засобів

Шкіра під очима дуже вразлива, вона першою реагує на неуважне ставлення: занадто активне умивання, жорстку воду, неправильний підбір косметики.

Сонце

Надмірна дія сонця може призвести до пігментації шкіри біля очей. Це відбувається через те, що при впливі ультрафіолету шкіра виробляє менше меланіну.

Стрес

Темні кола під очима можуть бути викликані надмірним виробленням кортизолу – гормону стресу.

Як позбутися синців під очима

Вибір методу лікування темних кіл під очима залежить від причин їх виникнення. Ряд домашніх засобів допоможе впоратися із цим станом.

Відпочинок

Можливо, вам просто необхідний відпочинок. Почніть висипатись і не навантажуйте себе роботою. А головне – жодних стресів.

Холодний компрес

Загорніть кілька кубиків льоду в чисту хустку і прикладіть д їх до очей. Холодний компрес може допомогти зменшити набряк та зменшити розширені кровоносні судини, у результаті темні кола стануть менш помітними.

Зволожуйте шкіру

Використовуйте зволожуючий засіб для зони навколо очей. Зверніть увагу, що хороший засіб має містити кофеїн, вітамін Е, алое, гіалуронову кислоту та ретинол.

Профілактика появи синців під очима

Не слід чекати на появу проблем. Краще запобігти виникненню синців під очима, ніж позбавлятися цієї проблеми. Для цього необхідно:

  • використовувати сонцезахисний крем;
  • пити чисту воду – мінімум 1,5-2 літри на день;
  • уникати перевтоми, частіше гуляти на свіжому повітрі, добре висипатись;
  • зменшити вживання солоної їжі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів