Фахівці назвали три кращих продукти для гіпертоніків

Фахівці склали рейтинг продуктів харчування, які необхідно включити в раціон усім пацієнтам з гіпертонією. Лікарі розповіли, що окремі продукти харчування допомагають нормалізувати тиск та полегшити стан гіпертоніка.

Насамперед фахівці радять включити в раціон різні листові салати, шпинат і всі види капусти. Як пояснили медики, якщо вам уже діагностували гіпертонію, або ж ви знаходитесь в групі ризику, всі ці продукти необхідно вживати щодня хоча б мінімальними порціями. Саме овочі допомагають нормалізувати тиск та покращити стан гіпертоніка. Нещодавно було проведено дослідження, і вчені дійшли висновку, що листові овочі з високим вмістом нітратів можуть стабілізувати тиск лише за кілька днів, якщо вживати їх на постійній основі.

Також у цей рейтинг фахівці включили буряки та фенхель. З усіх перерахованих вище продуктів можна готувати смачні салати та заправляти їх оливковою олією. Крім того, листові овочі стануть чудовим доповненням до різних супів, підлив і, навіть, других страв. За допомогою такого раціону можна не тільки нормалізувати тиск, але й зменшити вагу.

Поділись


Новини партнерів