Фахівець розповіла про небезпечні продукти на сніданок

Відомий дієтолог Анастасія Тараско розповіла про різні види сніданку, які прийнято вважати корисними, проте вони можуть бути дуже небезпечними для здоров’я. Дієтолог підкреслила, що багато людей помилково вважають деякі продукти корисними для здоров’я.

Зокрема, серед таких продуктів дієтолог виділила міцну каву та чай. За її словами, ці напої точно не зарядять енергією з ранку, більше того, вони призводять до подразнення слизової оболонки. Крім того, лікарка попередила про наслідки вживання солодких десертів на сніданок. Найнебезпечнішими вона назвала тістечка, цукерки та торти. Вони є рекордсменами за вмістом простих вуглеводів і призводять до різкого підвищення рівня глюкози в крові, після такого сніданку вже за пару годин рекордно зросте апетит, також може розболітися голова. «Жирне м’ясо, копчені, мариновані вироби — це важка для перетравлення їжа. Після такого сніданку зазвичай настає сонливість, знижується працездатність», – розповіла дієтолог.

Крім цього, під час сніданку вона закликала дотримуватися правил харчової тарілки. Кожна доросла людина має з’їдати приблизно чверть від загальної кількості білка – курку, індичку, рибу чи сир. Половину тарілки повинні зайняти фрукти або овочі, чверть, що залишилася – цілісні злаки або складні вуглеводи.

Поділись


Новини партнерів