Як треба їсти гарбузове насіння, щоб отримати від них більше користі

Тільки правильне вживання гарбузового насіння дозволить насолодитися всіма їхніми корисними властивостями

Як треба їсти гарбузове насіння

Порцією гарбузового насіння вважається близько чверті склянки. Щоб отримати масу переваг, які вони мають, намагайтеся їсти цю кількість три або чотири рази на тиждень.

Бажаєте збільшити користь для здоров’я? Спробуйте їсти пророщене в домашніх умовах насіння. Цей простий спосіб допомагає розщеплювати та метаболізувати волокна та поживні речовини, що містяться в насінні, роблячи їх ще більш доступними для вашого організму.

Отримайте більше користі

Як сирі, так і смажені варіанти гарбузового насіння, хороші для здоров’я. Але якщо ви збираєтеся купувати смажене насіння в найближчому супермаркеті, то уникайте варіантів з рослинними оліями та доданим цукром.

Найкраще приготуйте їх самостійно, використовуючи високоякісне масло, таке як авокадо, кокосове або оливкове. Також рекомендується злегка підсмажувати очищене від шкаралупи гарбузове насіння на сухій сковороді без масла і додавати їх в салати або супи для надання їм хрусткої нотки або запікати в кекси, крекери.

Для ще більшого ефекту дієтологи рекомендують додавати сире або смажене гарбузове насіння разом з іншими сухофруктами та горішками в теплу тарілку вівсянки.

Як приготувати гарбузове насіння в духовці

1. Змішайте насіння з 2 столовими ложками оливкової олії першого віджиму, додайте 2 столові ложки свіжого соку лимона, ½ столової ложки порошку чилі та ¼ чайної ложки солі.

2. Розігрійте духовку до 180 градусів.

3. Покладіть насіння на лист і запікайте 10-15 хвилин або до золотистого кольору.

Джерело

Поділись


Новини партнерів