Вчені заявили про ще одну унікальну властивість середземноморської дієти для чоловічого здоров’я

Фахівці з Гарвардського університету провели масштабне вивчення найпопулярніших раціонів харчування, і вже вкотре встановили, що середземноморська дієта є найкориснішою. Фахівці дійшли висновку, що середземноморське харчування позитивно впливає на потенцію та запобігає еректильній дисфункції.

Масштабний експеримент дослідників тривав понад 30 років, і за цей час у ньому взяли участь понад 50 тисяч добровольців. Виявилося, що ті чоловіки, які довгі роки дотримуються середземноморського раціону, менш схильні до еректильної дисфункції. Також вчені з’ясували, що ці чоловіки на регулярній основі вживають бобові, горіхи, жирну морську рибу та морепродукти, а також овочі. Більше того, ці чоловіки жодного разу не нарікали на потенцію. Вчені вважають, що таких результатів вдалося досягти завдяки тому, що чоловіки практично не вживали трансжири та м’ясо, і замінили ці продукти на рибу.

При цьому вчені нагадують, що зазвичай еректильна дисфункція виникає через процеси старіння в організмі. Раніше іншими фахівцями було доведено, що неправильний раціон провокує швидке старіння організму. Найнебезпечнішими продуктами для чоловічого здоров’я вчені визнали жирну смажену їжу та продукцію з холестерином.

Поділись


Новини партнерів