Ранковий симптом гіпертонії, який ви можете ігнорувати

Лікарі рекомендують звертати увагу на характерні симптоми.

Якщо не виявити гіпертонію вчасно, то це може спровокувати важкі наслідки, тому дуже важливо знати її симптоми. Жертвами гіпертонії є до 40% дорослих людей. Незважаючи на таку поширеність, підвищений тиск – це серйозний привід для занепокоєння.

Причина, через яку гіпертонію називають “тихим вбивцею”, полягає у її безсимптомному перебігу. Але якщо звернути увагу на власний організм, якісь симптоми помітити можна. Ви колись прокидалися з головним болем? Він може бути ознакою підвищеного артеріального тиску. Якщо хтось страждає від сильного головного болю, то він нерідко свідчить про гіпертонічний криз, тобто показник тиску вище 180/120 мм ртутного стовпа. У цьому випадку важливо не задовольнятися якимись знеболювальними на зразок аспірину, а виміряти артеріальний тиск, прийняти ліки та звернутися до лікаря.

Не у всіх гіпертоніків хвороба проявляється головним болем. Але в деяких вони виникають саме рано-вранці, коли показники тиску максимальні. У будь-якому разі, навіть якщо ці болі не пов’язані з гіпертонією, нехтувати ними не можна, і потрібно звертатися до лікаря. До інших симптомів гіпертонії відносять втому, утруднене дихання, аритмію, проблеми із зором і біль у грудях, сплутаність свідомості і навіть кров у сечі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів