Вчені перерахували продукти, що викликають безсоння

Фахівці Колумбійського університету США розповіли, що раціон та сон людини безпосередньо пов’язані. Фахівці провели експеримент та запросили до участі у ньому близько 50000 людей.

Виявилося, що продукти харчування, що містять велику кількість рафінованих вуглеводів, викликають хронічне безсоння. Вчені нагадали, що від проблем зі сном страждають близько 30% дорослих людей, а лікування безсоння проводиться за допомогою лікарських препаратів, що мають безліч побічних ефектів. Серед найнебезпечніших продуктів, що містять рафіновані вуглеводи, медики виділили білий рис, білий хліб та цукор.

“Коли рівень цукру в крові швидко зростає, ваш організм реагує, випускаючи інсулін, і в результаті зниження рівня цукру в крові може призвести до викиду гормонів, таких як адреналін та кортизол, які можуть порушувати сон”, – пояснили вчені. Крім цього, також вони перерахували продукти, які сприяють міцному та тривалому усну. За словами дослідників, найкращі результати дає вживання цільних фруктів та продуктів з високим вмістом клітковини. Нагадаємо, раніше інші вчені зі США з’ясували, що щоденне вживання солодких газованих напоїв провокує виникнення неалкогольної жирової хвороби печінки.

Поділись


Новини партнерів