Дієтолог назвала найкорисніший напій для печінки

Відомий дієтолог Кортні Д’Анджело розповіла, який напій потрібно пити щодня, щоб покращити здоров’я печінки. Фахівець пояснила, що раніше вчені провели масштабні експерименти та довели унікальні властивості кави.

Виявляється, цей напій, якщо вживати його без цукру та інших компонентів, допомагає знизити загрозу виникнення цирозу печінки. Крім того, під час дослідження вчені з’ясували, що кава також захищає печінку від неалкогольної жирової хвороби. Лікар підкреслила, що саме кава допомагає знизити накопичення жиру але, при цьому, рекордно збільшує рівень антиоксидантів у печінці. Саме антиоксиданти відповідають за здоров’я органу та перешкоджають ушкодженню клітин.

Більше того, щоденне вживання кави допомагає уникнути рубцювання печінки та захищає організм від розвитку інших хвороб. “Було проведено безліч досліджень, які довели, що кава допомагає знизити ризик цирозу, а також захищає від жирової хвороби печінки”, – розповіла дієтолог. За її словами, щоб отримати максимум корисних речовин з кави, до цього напою не можна додавати вершки, сироп, молоко, цукор та інші інгредієнти. Якщо регулярно пити солодку каву, то вона не тільки не допоможе покращити здоров’я, а й може погіршити самопочуття.

Поділись


Новини партнерів