Вчені виявили у виноградних кісточках речовину, що продовжує життя

Китайські та американські дослідники провели масштабну наукову роботу та встановили, що виноградні кісточки можуть продовжити життя. У кісточках винограду вчені виявили речовину проціанідину C1.

Фахівці провели експеримент на гризунах похилого віку та виявили, що ця речовина продовжує життя. Під час дослідження фахівцями було вивчено 46 екстрактів різних рослин на предмет антивікових властивостей. Спочатку тести показали, що речовина проціанідину зменшує кількість певних клітин у простаті. «Сенесцентні клітини є старими клітинами, які виділяють речовини, що сприяють порушенню функцій поруч розташованих клітин», – розповіли вчені і підкреслили, що коли давали гризунам цю речовину в низьких дозах, вона пригнічувала запальні процеси.

Коли вчені вводили цю речовину як ін’єкції у великій дозі, вона знищувала старіючі клітини. Для експерименту фахівці відібрали понад 90 старих мишей, і в результаті речовина з виноградних кісточках збільшила загальну тривалість життя гризунів на 9%. Цей екстракт миші отримували протягом майже 20 тижнів, і всі вони помітно покращили фізичну форму. Крім того, тривалість життя гризунів, що залишилася, збільшилася в середньому на 60%.

Поділись


Новини партнерів