Лікар перерахувала 8 найкорисніших продуктів для зубів та кісток

Лікар-внутріціолог Лера Лавські назвала продукти, які мають бути в раціоні кожної людини, оскільки без них неможливе здоров’я зубів і кісток. Лікарка зазначила, що йдеться про продукти з високим вмістом фосфору.

За її словами, організм щодня потребує кальцію, а фосфор знаходиться на другому місці за важливістю серед мінералів. Фосфор відповідає за енергію, і він надходить не тільки в зуби та кісткову тканину, а й у всі клітини. «Нестачу цього мінералу найчастіше пов’язують із слабкими кістками, болями у суглобах та м’язах, зубним карієсом, дзвоном у вухах, тривожністю та проблемами з концентрацією уваги», – пояснила нутріціолог. Також вона перерахувала продукти, які багаті на цей мінерал. Вона рекомендують щодня вживати невеликі порції ягід, фруктів, овочів, бобових, зернових, риби, м’яса та яєць.

Крім того, лікар підкреслила, що за останні роки неймовірну популярність набрала так звана західна дієта, яка передбачає вживання великої кількості солодких напоїв та десертів, фастфуду, смажених та солоних страв. Це найнебезпечніша дієта, і лікарі часто виявляють надлишок фосфору саме в тих пацієнтів, які вживають такі продукти. Надлишок цього мінералу, як і його брак, проявлятиметься однаковою симптоматикою.

Поділись


Новини партнерів