Онкологи розповіли, які продукти допомагають у профілактиці раку

Лікарі багато століть кажуть, що основа здоров’я – правильне збалансоване харчування. Якщо не допускати перегинів, не захоплюватися солоним, жирним, гострим та маложивильним фастфудом, то шансів прожити довге щасливе життя набагато більше.

Нещодавно на користь цієї версії висловились і сучасні онкологи. Вони заявили, що, включивши до свого раціону харчування певні продукти, можна попередити розвиток раку в організмі.

Продукти, що захищають від раку

Отже, які лікарі радять їсти продукти, вживання яких допомагає знизити ризик розвитку онкологічних захворювань.

Капуста (броколі, цвітна та брюсельська). Вона містить антиоксиданти, що впливають зниження ризику виникнення пухлини молочної залози та інші види раку.

Цілісні зерна злаків. Вони вчені знайшли різні протиракові сполуки, зокрема антиоксиданти, харчові волокна і фитоэстрогены. Є думка, що включення до раціону харчування злаків допоможе попередити розвиток раку товстої кишки.

Зелений чай. Флавоноїди, що входять до його складу, запобігають або уповільнюють розвиток одразу кількох типів раку, у тому числі рак товстої кишки, печінки, молочної залози та простати.

Зелень з темним листям (шпинат, рукола, базилік). Каротиноїди, яких багато в листі, допомагають організму вчасно позбавлятися небезпечних вільних радикалів.

Помідори. У них надзвичайно багато лікопіну, який допомагає знизити ризик раку простати, молочної залози, легенів та шлунка.

Морські водорості мають у своєму складі кислоти, які сприяють лікуванню раком легенів.

Цитрусові. Грейпфрути містять монотерпени, які допомагають знизити ризик розвитку раку всіх видів, виводячи канцерогенні речовини з організму. Деякі лабораторні дослідження також показали, що грейпфрути можуть перешкоджати розвитку раку молочної залози. Апельсини та лимони містять лимонен, що стимулює роботу імунних клітин (приклад, лімфоцитів), які знищують ракові клітини.

Насіння льону. До його складу входять лігнани, здатні надавати на організм ефект антиоксидантів та блокувати або пригнічувати ракові зміни.

Джерело

Поділись


Новини партнерів