Лікар назвав два нетрадиційні способи миттєво знизити цукор у крові

Лікар розповів, що може знизити рівень цукру у крові без лікарських засобів

Чому важливо стежити за рівнем цукру у крові?

Терапевти та кардіологи рекомендують усім людям, старшим 40 років, навіть не мають діагнозу «цукровий діабет», стежити за рівнем цукру в крові. Це дуже важливо і допоможе запобігти багато неприємних проблем зі здоров’ям.

Особливо уважними слід бути тим, у кого є родичі з діабетом, у кого зайва вага, підвищений холестерин і хто не має часу чи бажання регулярно займатися спортом. Це все важливі фактори ризику для розвитку діабету.

При перших симптомах або підвищенні цукру слід почати відвідування лікарів і регулярно здавати аналізи.

Як зрозуміти, що цукор підвищений?

Стежити за рівнем цукру в крові та вчасно визначати його підвищення можна навчитися і без медичних процедур. Наприклад, уважно оглянувши свої руки.

Якщо вам здається, що шкіра долонь стала більш щільною і немов, зроблена з воску – це поганий симптом. Діабет також проявляється на рухливості суглобів: стиснути та розтиснути пальці стає складніше, ніж раніше.

Примітно, що цей симптом спостерігається майже у кожної третьої людини, яка має стабільно високий рівень цукру в крові.

Як знизити цукор без ліків?

Британський лікар Майкл Мослі рекомендує знижувати цукор у крові нестандартними, але дуже ефективними способами – співати чи приймати гарячий душ. Найприємніше, що при цьому додатково приймати ліки не потрібно.

Спів та водні процедури допоможуть швидко знизити рівень кортизолу, який впливає на рівень цукру.

– Це, у свою чергу, має знизити кров’яний тиск та рівень цукру в крові: кортизол збільшує цукор у крові, перетворюючи білок на глюкозу. Це може спрацювати майже миттєво, – пояснює Мослі.

За його словами, регулярне прийняття гарячої ванни діє на організм так само, як і медичні препарати. Під впливом гарячої води кров’яний тиск швидко знижується: тепло розширює кров’яні судини, спрощуючи роботу серця із забезпечення циркуляції крові організмом.

Проте, щоб часто не довелося вдаватися до таких приємних процедур виключно з медичних показань, лікар радить регулярно проходити обстеження у спеціалістів та стежити за своїм харчуванням, не допускаючи переїдання та потрапляння до меню шкідливих продуктів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів