Лікар назвав два заборонені напої перед сном

Лікар Роман Бузунов перерахував напої, від яких необхідно відмовитись незадовго до сну. Фахівець наголосив, що для того, щоб сон був спокійним, тривалим та якісним, увечері потрібно відмовитися від вживання чаю та кави.

За словами Бузунова, якщо протягом усього дня пити ці напої, нервова система завжди перебуватиме у збудженому стані. «Нервова система стає менш стабільною, і навіть кофеїн може перестати діяти, але людина протягом дня понервувала і погано засинає», – пояснив лікар і підкреслив, що кожна людина, яка страждає від безсоння, повинна обмежити вживання напоїв з кофеїном. В ідеалі від чаю та кави краще взагалі відмовитися. Крім того, Бузунов дав ще кілька рекомендацій, як покращити сон ночами.

Зокрема, він зазначив, що нормалізувати відпочинок ночами можна за допомогою здорового способу життя, занять спортом та збалансованого раціону харчування. Бузунов закликав не забувати, що спиртні напої також здатні порушити сон, тому їх вживання необхідно контролювати. Нагадаємо, раніше група вчених дійшла висновку, що хронічне недосипання не лише рекордно погіршує концентрацію та уваги але в окремих випадках навіть провокує розвиток хвороби Альцгеймера.

Поділись


Новини партнерів