Шкірний симптом, який свідчить про нестачу вітаміну С

Людський організм не може виробляти важливий вітамін у великих кількостях, тому ми всі повинні регулярно отримувати його з їжею. Основне джерело вітаміну С – це свіжі овочі та фрукти. Їх дуже малі дози в раціоні харчування асоціюються з його нестачею.

Фахівці відзначають, що існує низка ознак, що вказують на нестачу вітаміну С. При цьому груба, нерівна шкіра є одним із найпоширеніших, але симптомів проблеми.

Експерти пояснюють, що вітамін С відповідає за вироблення колагену – білка, що забезпечує шкірі гладкість, еластичність, однорідність. У разі його нестачі зі шкірою відбуваються неблагополучні зміни. Коли організм не отримує вітамін С у потрібній кількості більше трьох місяців, може виникнути такий стан як фолікулярний (волосяний) кератоз, також відомий під назвою “гусяча шкіра”.

У стане кератозу білкова речовина кератин починає накопичуватися в порах шкіри, провокуючи надмірне зроговіння та появу папул. Як результат, поверхня шкіри стає бугристою і шорсткою. Цей симптом часто виникає на передпліччя, стегнах, сідницях.

Інший шкірний симптом, яким може виявлятися нестача вітаміну С, це легка поява синців.

Поділись


Новини партнерів