Хвороба століття: чому зима – найкращий час для лікування сезонної алергії

Проблема “народних методів” – недоведеність, кажуть медики.

Сезонну алергію має кожен десятий українець. Лікуватися довго і не дешево, тож дехто вдається до “народних методів”, як то: корені лопуха або листя собачої кропиви. Та найпопулярніші поради: спорт і дієта.

Про те, що з того скажуть лікарі і чому зима – найкращий час для лікування цієї недуги – 2 грудня йдеться в сюжеті ТСН

ПРОБІЖКА І ДИХАЛЬНІ ВПРАВИ

Диханням у шістдесятих роках минулого століття справді намагалися лікувати хвороби. Усе зводиться до одного: в легені потрапляє менше кисню, а відповідно й алергенів.

Алергологи ж до таких методів – скептичні.

“Поки у нас є гіперреакція на алерген, є контакт з цим алергеном, то завжди буде напад. Просто так бігати – не можна. Спосіб не має доказу. Я б його не радив”, – говорить лікар-алерголог Халід Танзані.

ДІЄТА

Медики певні: харчування таки й справді здатне полегшити симптоми хронічних захворювань. Але від алергії на пилок – найпевніше – не допоможе.

“Дієта може допомогти, якщо є алергія на певну їжу. Тобто, якщо виключити ці продукти, стан покращиться”, – зазначає експерт.

НЕ ЗАМІНЮВАТИ, А ПОЄДНУВАТИ

Найдієвішим – досі вважається поступове введення алергену в організм малими дозами. Розпочинати лікування медики радять восени, коли кількість подразників надворі мінімальна. Повний курс – у середньому триває три роки, утім уже за кілька місяцІв – організм буде менш чутливим до алергенів. Наостанок лікарі додають – не замінювати, а поєднувати лікування з правильним харчування і спортом – зайвим точно не буде.

Поділись


Новини партнерів