На що впливає неправильна постава: небезпечні наслідки

Сутулість виглядає непривабливо збоку. Цей дефект впливає не лише на зовнішність, а й на здоров’я, адже сутулість має багато небезпечних наслідків.

Біль у тілі

Нашим м’язам складно підтримувати неправильну поставу. При сутулості ми витрачаємо більше енергії організму і змушує м’язи сильніше напружуватися. Часта сутулість спричиняє біль, судоми і слабкість всього тіла.

Друге підборіддя

Часто друге підборіддя може з’являтися у людей, які не страждають від зайвої ваги. Викривлення хребта призводить до неправильного положення голови, через це з часом з’являється друге підборіддя, якого неможливо позбутися дієтами.

Порушення дихання

Через викривлену спину легені не можуть повністю розширитися, і в них надходить менше повітря. У такому разі в організм надходить недостатньо кисню і виникне кисневе голодування всіх органів.

Негативна зміна зовнішності

Крім проблем зі здоров’ям, сутулість негативно впливає на зовнішній вигляд. Неправильна постава спотворює фігуру, змінює ходу та впливає на впевненість людини.

Задишка та прискорене серцебиття

Якщо у вас немає зайвої ваги та явних проблем зі здоров’ям, але підйом сходами змушує легкі задихатися, а серце – битися з шаленою швидкістю, то причина знову може бути у поставі.

Через сутулість стискаються та деформуються внутрішні органи. Першими страждають легені та серце, при сильній сутулості – і органи шлунково-кишкового тракту.

Як боротися з неправильною поставою

Важливо пам’ятати, що пряма спина – це звичка. Вам потрібно регулярно звертати увагу на положення своєї спини і тримати її рівно. Згодом ви виробите звичку тримати спину прямо.

Джерело

Поділись


Новини партнерів