Вчені назвали кращий продукт для зниження тиску

Фахівці з університету Гарварда змогли довести, що вживання одного продукту призводить до зниження артеріального тиску лише за 2 години. Під час масштабного дослідження вчені довели, що щоденне вживання чорниці нормалізує тиск та покращує самопочуття гіпертоніків.

Вчені встановили, що для цього достатньо вживати лише 200 г чорниць на день. Ця ягода допомагає не лише знизити тиск, а й загалом покращити роботу серця та судин. Найкориснішим вважається напій із чорниці. В експерименті фахівців взяли участь близько 40 чоловіків і протягом 4 тижнів вони щодня випивали склянку чорничного соку. При цьому кожен учасник експерименту був гіпертоніком і скаржився на погане самопочуття.

«Вплив чорниці приблизно такий самий, як від звичайних ліків для зниження тиску, які приймаються за такий самий період часу», – розповіли вчені з Гарварда. Вони вважають, що такий ефект чорниці має позитивний вплив на самопочуття гіпертоніка через високий вміст антоціанів. Саме ця ягода вважається чемпіоном із вмісту антиоксидантів, тому вчені рекомендують вживати чорниці навіть здоровим людям.

Поділись


Новини партнерів