Лікар розповів, як знизити тиск без ліків

Майкл Мослі розповів про нестандартні методи, які допоможуть при підвищеному тиску. Про це повідомляє британська газета Daily Mail.

Як розповів медик, якщо ви хочете утримати результат, потрібно схуднути та скоротити вживання солі. Однак, це працює лише у довгостроковій перспективі. Ці методи Мослі назвав найефективнішими але складними.

Експерт розповів, що у гонитві за швидким результатом допоможе спів. Він знижує рівень гормону кортизолу, який виробляється через стрес. Він впливає на тиск та рівень цукру в крові. Мослі зазначив, що цей спосіб працює миттєво. Одного разу в однієї з пацієнток під час операції різко підскочив тиск. Вона почала співати, і все минулося.

Мослі рекомендує щодня приймати гарячу ванну. Пара розширює судини та сприяє правильній роботі серця. Такий спосіб порадили японські вчені. Вони провели дослідження та з’ясували, що серед тих, хто щодня приймав гарячу ванну, на 28% знизився ризик серцево-судинних захворювань та на 26% знизився ризик інсульту.

Є ще два інші способи. Лікар порадив з’їсти невеликий шматочок темного шоколаду. У ньому містяться антиоксиданти флаваноли, здатні розширювати артерії. Можна зайнятися дихальною гімнастикою, яка розширює судини та зменшує частоту серцебиття.

Гіпертонією найчастіше страждають люди після 40 років. Тому багатьом хочеться уповільнити цей процес.

Поділись


Новини партнерів