Названо продукти, здатні уповільнити процес старіння у чоловіків

Дієтологи рекомендують чоловікам старше 50 років вживати деякі види продуктів, які здатні уповільнити старіння.

Консультант із харчування Рейчел Файн вважає, що до таких продуктів належить авокадо. Справа в тому, що в авокадо є багато мононенасичених жирів, що допомагають знизити стрибки цукру в крові. При цьому в його складі містяться вітаміни групи B і C та антивікові антиоксиданти.

“Фолієва кислота і магній, лютеїн та бета-каротин – це лише деякі з основних корисних речовин проти старіння”, – зазначає експерт.

Крім того, чоловікам після 50 років радять включати до раціону спаржу, здатну захистити від деяких видів онкології. Таку рекомендацію надала дієтолог Кара Ландау.

У спаржі міститься багато пребіотиків, які сприяють зростанню корисних бактерій у кишечнику. Саме здоровий кишківник, за її словами, може відстрочити хвороби.

Чудовим джерелом жирних кислот є лосось, тунець, скумбрія, оселедець, тріска.

Також чоловікам порадили додати до свого раціону більше зелені, бо вона допоможе уповільнити старіння мозку. Капуста, шпинат і рукола ще й багаті на вітамін K, який має протизапальну дію.

“Горіхи, такі як мигдаль, багаті на вітамін Е, антиоксиданти, які зберігають шкіру здоровою і молодою, а також запобігають появі зморшок”, – цитує дієтолога Марісу Мішулам видання Eat This Not That.

За її словами, роботу мозку покращують і волоські горіхи.

Поділись


Новини партнерів