Дієтолог назвав найкращий напій для зміцнення серцевого м’яза

Як стверджують фахівці, правильно зроблений томатний сік – це продукт, в якому зберігаються всі корисні властивості помідора, у тому числі ті, які зміцнюють здоров’я серця

Про те, кому варто пити томатний сік частіше, а кому варто відмовитися від нього, розповіла нутриціолог Олена Моїсеєва.

– Одна з найважливіших переваг цього напою – його низька калорійність (17 ккал/100 гр) та високий вміст калію. Це найкращий сік для харчування серцевого м’яза. Корисний усім: дітям, жінкам, чоловікам та людям похилого віку. Низький глікемічний індекс автоматично вносить томатний сік до списку продуктів для діабетиків, пояснила Моїсеєва.

Кому варто забути про томати

За словами медика, томатний сік абсолютно не корисний для людей, які мають проблеми з шлунково-кишковим трактом. Зокрема, вагомим приводом для відмови від напою мають стати діагнози: «гострий панкреатит» і «гастрит».

Обережними слід бути і людям, які стоять на обліку у нефролога.

– Вживання разом із крохмалистими продуктами (картопля, рис, хліб) може призвести до утворення каменів у нирках, – уточнила лікарка.

Як отримати максимум користі від томатного соку

Томатний сік дієтологи рекомендують щодня пити людям, які мріють схуднути. До речі, помідорна дієта є однією з найбільш щадних і дієвих, має мінімум побічних ефектів.

Однак дотримуватись деяких правил, все-таки потрібно. Наприклад, випивати за добу не більше чотирьох склянок томатного соку. І краще, якщо це буде напій, виготовлений власноруч. Від дешевого покупного соку користі організму не буде.

Дієтологи рекомендують завести звичку – пити сік за півгодини до їди. А додаткової користі йому додадуть кілька крапель олії, які можна капнути прямо в склянку.

При цьому додавати сіль у напій, як ми всі звикли робити, не варто. Це може погіршити проблеми у людей, схильних до набряків. Адже внаслідок влучення солі в організм, у ньому застоюватиметься рідина.

Джерело

Поділись


Новини партнерів