Дієтологи назвали два протипоказання до вживання вівсяної каші

Вівсяна каша вважається універсальною стравою на сніданок, і кращої альтернативи для ранкового прийому їжі просто не знайти. Дієтологи розповіли, що вівсянка дійсно рекомендована до вживання вранці, проте вона підходить далеко не всім.

Зокрема, головним протипоказанням до вживання вівсяної каші є проблеми із шлунково-кишковим трактом. Як пояснили медики, на сніданок вівсянку не можна вживати пацієнтам із синдромом подразненого кишківника. При такому захворюванні стінки шлунку стають дуже чутливими до багатьох речовин, що містяться в різних продуктах, у тому числі й у вівсяній крупі. Харчова клітковина, джерелом якої є вівсянка, провокує появу здуття живота та газоутворення.

Крім цього, вівсяну кашу не рекомендується щодня вживати людям, які дотримуються дієтичного раціону харчування з метою зменшити вагу. Цю страву можна вживати лише 2-3 рази на тиждень, і при цьому в чистому вигляді або з додаванням невеликої кількості ягід. Під час дієти в жодному разі не можна додавати у вівсяну кашу цукор та жирне молоко. Така страва вважається шкідливою для пацієнтів з цукровим діабетом.

Поділись


Новини партнерів