Дієтолог розповіла про альтернативне джерело жирних кислот омега-3

Дієтолог Юлія Пігорьова дала пораду всім тим, хто не любить риб’ячий жир. Вважається, що вживання невеликої кількості риб’ячого жиру допомагає швидко заповнити дефіцит жирних кислот омега-3 в організмі.

Як пояснила фахівець, є гідна альтернатива цьому продукту. Йдеться про лляну олію. За словами дієтолога, омега-3 дійсно потрібна кожній людині, оскільки вона сприяє зміцненню імунітету. Також лікарка пояснила, як ці кислоти засвоюються організмом. «Є три види омега-3 жирних кислот, які нам необхідні: альфа-ліноленова, ейкозапентаєнова (ЕПК) та докозагексаєнова кислоти (ДГК). Найбільша кількість корисних властивостей саме у двох останніх кислотах», – розповіла лікарка.

За її словами, у лляній олії міститься альфа-ліноленова кислота, тому цей продукт не вважається повноцінним джерелом жирних кислот. Щоб отримати решту всіх необхідних кислот, потрібно включити в раціон морепродукти і жирну рибу, яка водиться в північних морях. Нагадаємо, раніше дієтологи розповіли, що скумбрія та оселедець є найбільш доступною та корисною рибою.

Поділись


Новини партнерів