Дієтолог назвала три основні причини появи целюліту

Дешево і ефективно: 5 засобів від целюліту, які легко можна зробити самостійно

Дієтолог Анастасія Тараско пояснила, чому у жінок з’являється так звана апельсинова кірка. Фахівець розвінчала міф про те, що вживання деяких продуктів може спровокувати появу целюліту.

За її словами, у жінок є особливість будови підшкірної жирової клітковини, саме тому, незалежно від віку, раціону харчування і навіть ваги у багатьох жінок може з’явитися апельсинова кірка. Однак існують фактори, які збільшують ризик розвитку целюліту. “Серед них надмірна маса тіла, набряклість (затримка рідини), недостатньо розвинена м’язова тканина і, як наслідок, знижений тонус шкіри підшкірно-жирової клітковини”, – пояснила лікар. Якщо усунути ці чинники, загроза виникнення апельсинові кірки знизиться.

Вона радить знизити масу тіла і зменшити жировий прошарок. Для цього потрібно дотримуватись спеціального раціону харчування, який передбачає щоденне вживання щонайменше 4 порцій овочів. Також щоденне меню повинно включати багато горіхів, олії та якісного нежирного білка. Крім того, потрібно обмежити вживання солоних продуктів, стежити за питним режимом та по можливості відмовитися від вживання молочної продукції та алкоголю.

Поділись


Новини партнерів