Лікар пояснила, чому не можна щодня вживати вівсянку

Відомий дієтолог Альбіна Комісарова розвінчала міф про те, що регулярне вживання вівсяної каші призводить до вимивання кальцію з організму. Фахівець зазначила, що вівсянка дуже корисна, і кальцію організму завжди вистачатиме в тому випадку, якщо крім вівсянки, у щоденному раціоні будуть присутні інші продукти, багаті на цю речовину.

Щоб заповнити дефіцит кальцію, який може вимиватися з організму через вівсянку, достатньо додати пару ложок каші натурального молока. Однак Комісарова зазначає, що щодня вівсянку їсти все-таки не рекомендується. Справа в тому, що страва дуже швидко набридає через неяскравий смак. За словами дієтолога, якщо ви все-таки вирішили вживати вівсяну кашу щодня, то необхідно щоразу додавати в неї різні наповнювачі.

Це можуть бути різні фрукти, ягоди, молоко і таке інше. Дуже часто буває так, що людина починає вживати вівсянку в чистому вигляді, і вже за нетривалий час у неї з’являється огида до цієї страви. Також лікар нагадала, що користь здоров’ю приносить виключно вівсяна крупа, яку потрібно варити не менше 30 хвилин.

Поділись


Новини партнерів