Експерти розповіли, який продукт знижує цукор у крові за 15 хвилин

Підвищений цукор у крові впливає на загальне самопочуття і якщо не вживати жодних заходів, то можна спровокувати серйозні ускладнення. Людям з діабетом і у яких схильність до захворювання рекомендують переглянути свій раціон та додати до нього простий продукт.

Дослідники з’ясували, що швидко знизити рівень цукру в крові можна за допомогою мигдалю. Такі висновки зробили вчені завдяки експерименту, в якому брали участь 100 жителів Нової Зеландії. Вони з’їдали щодня щонайменше 42,5 г сирого мигдалю чи солодкого печива, на частку обох закусок припадало 10% від загального споживання калорій. У день тестування учасники їли стандартний сніданок, а за дві години – горіхи або печиво.

Показники рівня глюкози в крові вимірювалися перед їжею, а потім через 15 або 30 хвилин після їди. Дослідження показало, що цукор був значно нижчим у тих добровольців, які вживали мигдаль.

До речі, цей вид горіха багатий на вітаміни А, С, Е, групи В, а також кальцій, калій, марганець, цинк, залізо, а також цінні амінокислоти.

Джерело

Поділись


Новини партнерів