Фахівці виявили незвичний симптом діабету

Діабет — серйозне захворювання, яке впливає на рівень цукру в крові та метаболізм. Однією з основних проблем є непомітність його розвитку. Непоодинокі випадки, коли люди дізнаються, що у них діабет, випадково.

Саме тому важливо розпізнавати симптоми діабету, зокрема ті, на які часто не звертають уваги. Експерти назвали важливий симптом, який зазвичай з’являється на шкірі ніг. Це так звана діабетична дермопатія. Ви можете розпізнати цей симптом за характерними рожевими, червоними або коричневими плямами на гомілках, хоча вони також можуть з’являтися на стегнах, стопах або передпліччях.

За даними Американської діабетичної асоціації (ADA), діабетична дермопатія іноді може бути помилково прийнята за пігментні плями, які зазвичай являють собою круглі або овальні ураження. У деяких випадках плями можуть виглядати лускатими, а згодом вони вдавлюються в шкіру.

Експерти кажуть, що ураження, пов’язані з діабетичною дермопатією, є результатом ушкодження дрібних кровоносних судин у ногах, хоча інші фактори можуть погіршити проблему.

Джерело

Поділись


Новини партнерів